Mesto Bardejov - svetové dedičstvo UNESCO

skendehuplru

Vážení spoluobčania, milí Bardejovčania,

ešte v nás doznievajú emócie vianočných sviatkov, ešte nedohoreli všetky sviece a v domovoch ešte nevyprchala vôňa ihličia, ale Vianoce sa už stávajú minulosťou. Tie tohtoročné boli obzvlášť náročné: prísne obmedzenia sa znášali iba s vypätím všetkých síl.

Bolo to náročné najmä emočne – ja sám som musel oželieť pri štedrovečernom stole prítomnosť svojej dcéry i syna, ale najmä svojich dvoch vnukov a tak viem, o čom hovorím. To, že všetci sme tohtoročné Vianoce zvládli bez akýchkoľvek väčších problémov je predovšetkým vaša zásluha: vďaka vašej zodpovednosti, obetavosti a pochopeniu celkovej, najmä epidemiologickej situácie môžeme konštatovať, že Bardejov a jeho obyvatelia opäť raz ukázali svoju statočnosť a nasledovaniahodný príklad.

Ďakujem vám za vašu trpezlivosť, ohľaduplnosť, cit pre zodpovednosť a schopnosť znášať aj prísne obmedzenia. Som presvedčený, že aj vďaka týmto prejaveným cnostiam vás, Bardejovčanov, boli tohtoročné Vianoce – aj napriek všetkým obmedzeniam – naozaj sviatkami pokoja a tichej radosti. Chcem zároveň poďakovať všetkým tým, ktorí sa kvôli pracovným povinnostiam nemohli venovať svojim rodinám – zdravotníkom, hasičom, policajným zložkám, pracovníkom úradov verejného zdravotníctva, zamestnancom zariadení pre seniorov a všetkým, bez ktorých by ľudia odkázaní na ich pomoc boli bezradní.

Čaká nás ešte jedna zaťažkávacia skúška – koniec starého a začiatok nového roka 2021. Bol by som veľmi rád, ak by nám odhodlanie, zodpovednosť  a statočnosť, ktoré ste prejavili počas Vianoc vydržali až do konca roka. Iba tak vieme čeliť pandemickej hrozbe, iba spoločným dodržiavaním nariadení môžeme zostať zdraví a pripravení na výzvy nového roka.

Želám vám pokojný záver roka 2020 a úspešné vstúpenie do nového roku 2021.

MUDr. Boris HANUŠČAK

primátor Bardejova      

 

Zverejnil: Marek Duleba, 2020-12-27, 18:08  marek.duleba@bardejov.sk 

Najblišie udalosti

30 apr 2024
19:00 - 21:00
OTVORENIE FONTÁN
01 máj 2024
14:00 - 21:00
MAJÁLES
23 feb 2024
08:00 - 17:00
Muzikál KUBO

 

sms informacie

 

ukrajina

 

grantove projekty

 

partnerske mesta

 

aed

 

covidTEL

 

btv

 

kino zriedlo

 

kulturaS

 

plavaren

 

mladez

 

Máte otázku?
Kontaktný formulár »
Napíšte nám