Mesto Bardejov - svetové dedičstvo UNESCO

skendehuplru

Oddelenie školstva mestského úradu v spolupráci s Kultúrno-turistickým centrom, usporiadalo uplynulý štvrtok ( 18. 6. 2015) v areáli ZŠ s MŠ Pod Vinbargom  2. mestskú športovú olympiádu materských škôl, ktorej gestorom bola MŠ Nový sad.

V tomto roku  niesla prívlastok „Dráčikovská“, na čo boli zamerané aj jednotlivé súťažné disciplíny.

Úvod ako na skutočnej olympiáde patril slávnostnému nástupu jednotlivých súťažných tímov, s vlajkou označujúcou názov škôlky a roztlieskavačkami, pri početnej kulise nesúťažiacich žiakov materských škôl. Nasledovalo spoločné zaspievanie „olympijskej“ hymny vytvorenej práve pre túto príležitosť. Nechýbalo zloženie sľubu športovcov i športové pokriky jednotlivých súťažiacich tímov. Zapálenie olympijského ohňa zaobstaral Dráčik, ktorý prišiel netradične na záhradnej kosačke za veľkého potlesku všetkých detí.

Športové disciplíny boli taktiež „dráčikovské“. Beh fúrikom s dračím vajcom, hádzanie dračím vajcom na cieľ, rýchlostná jazda na kolobežke, skákanie v dračom vreci.

Prizerajúce deti mali možnosť zabaviť sa na pripravených atrakciách ako šmýkaní sa v nafukovacom hrade, skákaní na trampolíne, šantení v stanovom tuneli, hraní s loptou na pestrofarebnej plachte, preťahovaní lanom.

Keďže sa súťažilo o Putovný pohár primátora mesta nemohol chýbať ani Boris Hanuščak, ktorý súťažiacim nielen odovzdal ceny, ale spoločne si s nimi i zasúťažil, aj keď výsledok týchto pretekov sa nezapočítal do celkovej klasifikácie.

Napriek tomu, že hlavným cieľom podujatia bolo podporiť športovanie mladých ľudí už v predškolskom veku, nesmieme opomenúť ani celkové výsledky, ktoré síce neboli najpodstatnejšie, ale ako na každej olympiáde sú mimoriadne dôležité.

Čas na ich čakanie vyplnil spev a tance z už známeho „Spievankova“, ktoré malo premiéru pri Medzinárodnom dni detí. A tak si to zhrňme. Víťazom sa stal každý, kto sa zapojil do akejkoľvek športovej disciplíny. Na stupni víťazov sa napokon ocitli :  3. miesto  MŠ Vinbarg, 2. miesto MŠ Komenského 47, 1. miesto ZŠ s MŠ Pod Vinbargom. Putovný pohár primátora sa tak na rok, do konania ďalšej olympiády sťahuje z MŠ Nábrežná na škôlku, ktorá bola hostiteľom tohtoročnej olympiády.

                                                                                                          -rs- 

 

 mestska olympiada ms 2015 01 mestska olympiada ms 2015 02   mestska olympiada ms 2015 03 mestska olympiada ms 2015 04 

Najblišie udalosti

Žiadne udalosti

 

sms informacie

 

ukrajina

 

grantove projekty

 

partnerske mesta

 

aed

 

covidTEL

 

btv

 

kino zriedlo

 

kulturaS

 

plavaren

 

mladez

 

Máte otázku?
Kontaktný formulár »
Napíšte nám